ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Stap voor stap sambal ei

In deze editie laten we je zien hoe je stap voor stap met een sambal ei een twist geeft aan je Singapore mie. Het ei voegt niet alleen een romige textuur toe, maar de sambal zorgt ook voor een heerlijk pittige kick die perfect samengaat met de smaken van Singapore mie. Simpel, snel en smaakvol. Volg onze stap-voor-stap instructies en geef je gerecht een smaakvolle twist.

Hero image
Expertise image
Bereidingswijze

Soort gerecht: Bijgerecht
Bereiding: 30 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten (5 personen)

- 5 eieren
- 2 sjarlotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 el Sambal Oelek
- 1 el tomatenpuree
- 0,5 blik tomatenblokjes (1 blik is 400 gram)
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 el Ketjap Manis

Tip: Sambal Oelek te pittig? Gebruik dan Sambal Manis.

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de eieren 8 minuten in ruim kokend water. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze zodra ze afgekoeld zijn.

Stap 2: Pel sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Bak ze in een klein scheutje olie op laag vuur, totdat de sjalot glazig is.

Stap 3: Voeg vervolgens de sambal en de tomatenpuree toe en bak ze twee minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, bruine suiker en de ketjap manis toe en roer het geheel goed door. Voeg een 50-100 ml heet water toe zodat de saus iets dunner wordt.

Stap 4: Leg de eieren in de saus en laat het op laag vuur pruttelen totdat de eieren rondom bedekt zijn met de saus en de saus een mooie dikte heeft. Roer regelmatig. Geef één ei per persoon en serveer samen met de Singapore mie.

Tips

Vega: Serveer de soep met fijngesneden gefrituurde aardappelblokjes, aangemaakt met gesneden bislook en olijfolie.

Vis: Serveer de soep met garnaaltjes, op plaats een stukje witvis op wat gegaarde spinazie. Schenk hier vervolgens de soep bij.

Vlees: Serveer de soep met hamblokjes en blokjes hardgekookt ei.

Wij helpen je graag verder!

Neem contact op
Contact image