ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Een leefbare wereld achterlaten

Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid van iedereen binnen Daily Fresh Food. Van de chauffeurs, logistiek medewerkers, productontwikkelaars tot en met de managers. Allemaal dragen we ons steentje bij. En sinds kort is er een Duurzaamheidsmanager die het geheel overziet en ons tevens helpt de voldoen aan de CSRD wetgeving. We stellen Raoul Kuijpers graag aan je voor.

Hero image

Wie is Raoul Kuijpers?

“Ik ben getrouwd met Yvonne met wie ik samen zes kinderen, bijna vier kleinkinderen en een hond heb. Na bijna 40 jaar actief te zijn geweest als controller bij grote non-profitorganisaties heb ik afgelopen zomer de overstap gemaakt naar Daily Fresh Food. Als Duurzaamheidsmanager heb ik te maken met alle facetten van het bedrijf: van inkoop, productie tot marketing. Mij overal mee bemoeien, dat past uitstekend bij mijn karakter.”

Welke rol speelt duurzaamheid in jouw leven?

“Wij willen onze kinderen laten opgroeien in een leefbare wereld. De afgelopen jaren zijn we als gezin steeds bewuster gaan leven. Van de isolatie van ons huis, het plaatsen van zonnepanelen, het aanplanten van bomen, minder kilometers met de auto tot en met vegetarisch en veganistisch eten. Wij proberen ons steentje bij te dragen. Lachend: Kaas blijft echter een guilty pleasure.”

Expertise image

 

“Als onze klanten meer biologische of vegetarische producten afnemen, heeft dat een effect op de hele keten.”


 


“Wij willen onze kinderen laten opgroeien in een leefbare wereld."

Wat zijn de grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid binnen de zorg?

“Een derde van alle voedsel dat we wereldwijd produceren wordt weggegooid en desondanks sterft er iedere 5 seconden een kind aan ondervoeding. Schone lucht en schoon drinkwater wordt steeds schaarser, de biodiversiteit neemt schrikbarend af en de weersextremen als gevolg van klimaatverandering nemen toe. Kortom, we staan samen voor een grote uitdaging. Binnen de zorg kunnen we samen voedselverspilling tegengaan, afval verminderen en onze CO2-uitstoot terugbrengen. Als ketenpartner helpen wij de zorg te verduurzamen, met bijvoorbeeld een meetmethode om voedselverspilling in kaart te brengen en door de inzet van meer plantaardige eiwitten.”

Wat is jouw belangrijkste opdracht binnen Daily Fresh Food?

“De eerste en grootste opdracht is het voldoen aan de wettelijke vereisten rondom de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), zeg maar de verslaggevingsvereisten op het gebied van duurzaamheid. Hierbij richten we ons in eerste instantie op het transparant maken van onze prestaties op het gebied van klimaat, mens en bestuur. Daarbij zetten we in op het vergroten van bewustwording onder onze collega’s, leveranciers en klanten. Iedereen is nodig om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken. Het helpt als we elkaar een zetje in de goede richting geven. Als onze klanten meer biologische of vegetarische producten afnemen, heeft dat een effect op de hele keten.”

Wanneer wordt de champagne ontkurkt?

“Ik ben voorstander van het vieren van successen, groot en klein. Dat motiveert om te blijven werken aan het volgende succes. Als we moeten wachten tot alle problemen zijn opgelost, zullen we nooit meer champagne drinken.”