Trend 1
Identiteit en eten gaan hand in hand. Het wordt belangrijk voor de zorgwereld om kennis op te doen over verschillende identiteiten, levensstijlen en persoonlijke voorkeuren. En over verschillende keukens: van traditioneel tot vegetarisch en werelds.
Trend 2
We bewegen van dierlijk naar meer plantaardig voedsel en moeten beter grip krijgen op onze keten: waar komt ons voedsel vandaan en hoe wordt het geproduceerd?
Zelf de toekomst verkennen? Neem een omweg en laat je verrassen door de nieuwe inzichten die je opdoet.
Trend 3
De aandacht voor de mens en zijn persoonlijke eetbehoeften en -voorkeuren groeit. Gezondheid en welzijn zijn belangrijk, maar het is ook gezond om ruimte te bieden aan iemands ‘guilty pleasures’. Zorg daarnaast voor rust tijdens het eten, want aandacht zorgt ervoor dat het eten beter smaakt en wordt verteerd.
Trend 4
Van de recepturen, bereiding, het slim managen van voorraden tot het 24/7 toegang hebben tot maatwerk voedsel. Artificial Intelligence doet op alle gebieden zijn intrede en biedt kansen om de zorg te ontzorgen